Foto's

Ludieke boekpresentatie tijdens Gelderse molendag

Zaterdag 26 november 2022 werd een van die memorabele dagen in de geschiedenis van de molen Hermien. Alles draaide om toekomst en verleden.

Receptie 200 jaar Molen Hermien

Bestuur, molenaars en alle vrijwilligers van Molen Hermien kijken terug op een zeer geslaagde receptie t.g.v. het 200-jarig jubileum van de molen op vrijdag 17 mei 2019. Zij mochten zich verheugen ​over de komst van de Beschermvrouwe van de Hollandsche Molen HKH Prinses Beatrix

Video's

Molen Hermien

Ons YouTube kanaal met verschillende video's.

Molen Sessies

Muzikale sessies in de molen met verschillende artiesten, gemaakt door Paul van Druten.
(2020 - 2022)

Routes langs de molen

Fietsroute rondje Harreveld

De Radstake is een eeuwenoude pleisterplaats die al op heel oude landkaarten werd vermeld. Het ideale startpunt van deze fietstocht van ongeveer 31 kilometer rondom kerkdorp Harreveld dus! Je komt onder andere langs Beltkortenmolen Hermien, over het karakteristieke Blindendiekske, dat vroeger werd gebruikt om de weilanden per fiets te bereiken. Via de dorpen Harreveld en Lichtenvoorde doe je De Vennebulten aan, een prachtig natuurgebied met naaldbomen, heidevelden en vennetjes.

Wandelroute rondje Harreveld

Met deze relatief korte wandeling (4 kilometer) kom je toch op de mooiste plekjes in en om het dorp Harreveld. Vanaf de Radstake wandel je over mooie paden door het groene buitengebied naar dit gezellige kerkdorp. Vervolgens loop je via een andere route weer terug naar je startpunt. Je doet onder andere Beltkorenmolen Hermien en natuurgebied De Vennebulten aan. Vanaf de uitkijktoren heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Zeker even naar boven klimmen dus!