• Leestijd:2 minuten gelezen

In week 20 is begonnen met de restauratie van de molen Hermien en is er hard gewerkt aan het verwijderen van de oude schaliën, het aanbrengen van een bitumen laag en het bevestigen van de  nieuwe schaliën. Ook de staart, schoren, wieken, windborden etc…kortom al het houtwerk is opnieuw geschilderd. Daarmee is de restauratie in twee zinnen kort samengevat, maar het was een enorme klus! En het is nog niet af. De komende maanden moeten de ramen nog worden gerepareerd en geschilderd.

De hele restauratie is uitgevoerd onder auspiciën van Molenmakerij Groot Wesseldijk, die op vakkundige wijze het project leidde. Maar het project had zeker niet gerealiseerd kunnen worden zonder onze vrijwilligers. Ze hebben zich enorm ingezet en op plezierige wijze samengewerkt met de molenbouwers van Molenmakerij Groot-Wesseldijk. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat waren de vrijwilligers beschikbaar t.w.  Willy Severt, Herman Rietberg, Frans Wopereis, Gerry Karnebeek, Huub Wolterink, Jan Harbers en Bennie Hoenderboom fantastisch, bedankt! Ook alle anderen die als vrijwilliger een steentje hebben bijgedragen aan de voorbereiding van de restauratie in welke vorm dan ook onze hartelijke dank!

Naar verwachting zal de restauratie in het voorjaar van 2017 worden afgerond. Daarmee is dit grote onderhoudsproject op voortreffelijke wijze gerealiseerd en is een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van de molen.

Voor meer foto’s van de restauratie verwijzen wij u door naar ons foto album