• Leestijd:2 minuten gelezen

Ons bestuur en molenaars van de Stichting instandhouding beltkorenmolen Hermien in Harreveld hebben afgelopen zaterdag 26 augustus afscheid genomen van Willy Severt als bestuurslid. Na ruim 12 jaar zijn expertise en inzet te hebben gegeven als secretaris en bouwkundig adviseur, heeft Willy aangegeven het stokje over te willen dragen. Hij werd door voorzitter Koen Wolters bedankt voor zijn bijdrage: accuraat en betrokken, vakkundig en sociaal. Hiervoor werd hem een certificaat uitgereikt en een mooie bos bloemen. Willy is de aankomende periode op de achtergrond nog aanwezig om zijn kennis over te dragen. Tevens blijft hij betrokken als hulpmolenaar.

Zaterdag werd eveneens van de gelegenheid gebruik gemaakt om het nieuwe opleidingsboek officieel te presenteren. Jarenlang is er door Herman Rietberg gewerkt aan dit cursusboek, speciaal voor de Molen Hermien en voor de eigen molenaars. Daarna heeft Jouke Domhof de vormgeving op zich genomen. Herman kreeg het allereerste exemplaar overhandigd en was onder de indruk van het resultaat. Nu ligt er een helder en rijk geïllustreerd boek om bestaande molenaars te ondersteunen nieuwe molenaars op te leiden. Zo werd het tweede exemplaar uitgereikt aan Jorben Harbers. Hij is in opleiding tot molenaar en was ook zichtbaar blij met de duidelijke tekst en illustraties in het boek.

Molen Hermien heeft een stabiele groep molenaars, maar nieuwe aanwas is gewenst om de molen ook in de toekomst samen te laten draaien. Dus houdt je van techniek, heeft het weer je interesse en ben je graag buiten? Kom dan langs voor een gesprek met de molenaar op de molen of neem contact met ons deze website